Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mielone z orzechami w grillowanych paseczkach

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso mielone wieprzowe 500 gram
jajko 1 sztuka
ząbek czosnku 1 sztuka
orzechy włoskie 50-100 gram
woda 0,5 szklanki
Majeranek suszony Prymat 1 łyżka
Papryka słodka mielona Prymat 0,5 łyżeczki
sól i pieprz 3 duże szczypty

Przepis i sposób przygotowania na: Mielone z orzechami w grillowanych paseczkach

Czosnek obieramy i wyciskamy do mięsa. Wszystkie składniki wyrabiamy w misce i doprawiamy do smaku. Robimy niewielkie klopsiki.
Opiekacz lub elektryczny grill nagrzewamy , smarujemy olejem i kładziemy nasze klopsiki. Smażymy około 10 minut. Podajemy z ziemniakami i surówką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Marta Ryżek-Kalkowska 21.01.2015 18:51
To prawda są takie wysmażone, bo cały zbędny tłuszcz sie wytopił i wyciekł. A tradycyjne mielone pływają w tłuszczu i chłoną go jak gąbka.
Cynamonka 21.01.2015 17:25
Ooo.. pyszne, pewnie mają też mniej tłuszczu niż tradycyjne z patelni :)
marcia7 21.01.2015 17:01
smaczne mielone
Kuchnia Marty 21.01.2015 16:39
Rewelacyjny przepis! Kotleciki wyglądają bardzo apetycznie :)
Wafelek2601 21.01.2015 16:28
Bardzo apetyczne
Kuchenka 21.01.2015 15:39
bardzo ładnie wyglądają

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak