Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mielone z niespodzianką

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mięso mielone 500 g
jajko 1 szt
bułka czerstwa 1 szt
czosnek 1 ząbek
cebula 1/2 szt
sól do smaku
pieprz do smaku
kiełbasa biała parzona 2 szt
oregano 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Mielone z niespodzianką

Bułkę moczymy najlepiej w mleku, odciskamy, dajemy do mielonego mięsa. Cebulę podsmażamy, łączymy z masą mięsną. Dajemy też resztę składników. Wyrabiamy na gładką masę. W środek mięsa wkładamy kawałek kiełbasy ok. 2 cm i smażymy na tłuszczu z obu stron. Mięso można podawać z ryżem, ziemniakami lub z kaszą. Najlepiej mielone polać sosem grzybowym.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wojt@s
Wojt@s 25.06.2013 09:51
musze spróbować to zrobić :)
gosia56 07.06.2013 14:24
bardzo lubię mielone z niespodzianką

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak