Przepis i sposób przygotowania na: Mielone z niespodzianką
Bułkę tartą zalej mlekiem i odstaw na 15 minut do namoczenia.
Przygotuj 0,25 szkl zimnej wody.
Cebulę obierz, drobno pokrój.
Do miski włóż mięso, wbij jajo, dodaj pokrojoną cebulę, sól, pieprz, przyprawę do mielonego.
Wymieszaj mięsną masę, stopniowo dolewaj zimną wodę. Im dłużej będziesz mieszać masę, tym kotlety będą lepsze.
Masę mięsną podziel na 6 części, na każdej porcji mięsa połóż ugotowane jajo.Zwijaj mięso z jajem w środku, obtaczaj w bułce tartej.
Smaż z obu stron na rozgrzanym oleju, na słabym ogniu.
Usmażone mielone odkładaj na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia.
Blaszkę włóż do rozgrzanego piekarnika (150 stopni) na 15 minut.
Życzę smacznego!;)