Mielone z niespodzianką

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
5+

Dzisiaj proponuję wypróbować mój przepis na mięso mielone z niespodzianką :) Zwykle to w jajku znajduje się niespodzianka, a u mnie to właśnie jajko jest ukrytą w mięsie niespodzianką:)
Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

Składniki

  • mięso mielone

    500 gramów
  • sól

    1 łyżeczka
  • pieprz

    1 łyżeczka
  • Przyprawa do mięsa mielonego farszu i klopsów Prymat

    1 łyżeczka
  • woda zimna

    0.25 szklanki
  • Bułka tarta klasyczna Prymat

    0.75 szklanki
  • mleko

    0.5 szklanki
  • olej

    8 łyżek
  • jajko

    1 sztuka
  • jajko ugotowane na twardo

    6 sztuk
  • cebula

    1 sztuka
  • Bułka tarta klasyczna Prymat

    7 łyżek
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Bułkę tartą zalej mlekiem i odstaw na 15 minut do namoczenia.
Przygotuj 0,25 szkl zimnej wody.
Cebulę obierz, drobno pokrój.
Do miski włóż mięso, wbij jajo, dodaj pokrojoną cebulę, sól, pieprz, przyprawę do mielonego.
Wymieszaj mięsną masę, stopniowo dolewaj zimną wodę. Im dłużej będziesz mieszać masę, tym kotlety będą lepsze.

Masę mięsną podziel na 6 części, na każdej porcji mięsa połóż ugotowane jajo.Zwijaj mięso z jajem w środku, obtaczaj w bułce tartej.
Smaż z obu stron na rozgrzanym oleju, na słabym ogniu.

Usmażone mielone odkładaj na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia.
Blaszkę włóż do rozgrzanego piekarnika (150 stopni) na 15 minut.

Życzę smacznego!;)

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat