Doradca Smaku logoandPrymat logo
Najnowszy odcinek programu Doradca Smaku OGLĄDAJ

Mielone z mozzarellą i risotto pieczarkowym

Czas
Czas: 30 min
Liczba porcji
Liczba porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso mielone
600 gram
Sklep Prymat
mozzarella
150 gram
oliwa
3 łyżki
jajko
Bułka tarta klasyczna Prymat
cebula
2
sól i pieprz
musztarda
1 łyżeczka
Sklep Prymat
sos grzybowy
1 opakowanie
pieczarki
350 gram
masło
1 łyżka
wino białe wytrawne
120 ml
oregano
Sklep Prymat
parmezan starty
50 gram
ryż arborio
250 gram
wrzątek
500 ml

Przepis i sposób przygotowania na: Mielone z mozzarellą i risotto pieczarkowym

Pieczarki umyj i pokrój w plasterki. Smaż na 1 łyżce oliwy z oliwek. Na koniec dopraw solą i pieprzem. Sos grzybowy przygotuj według przepisu na opakowaniu i odstaw na bok.
Cebulę pokrój w kosteczkę, Połowę cebuli odstaw na bok. Pozostałą podsmaż na 2 łyżkach oliwy. Dodaj ryż i smaż jeszcze przez chwilę. Ryż podlej winem. Smaż do momentu aż odparuje. Do ryżu dodaj połowę wody,kiedy ta odparuje dodaj drugą połowę. Gotuj przez ok. 20-25 minut. Następnie dodaj sos grzybowy. Do ryżu dodaj oregano wraz z pieczarkami,masłem i parmezanem. Wymieszaj.
Do miski dodaj mięso,cebulę,jajko,sól,pieprz,musztardę i bułkę tartą. Dokładnie wyrób mięso na kotlety.
Mozzarellę pokrój w paseczki.
Z mięsa formuj kotlety,w środek każdego włóż kawałek sera. Kotlety obtocz w bułce tartej i smaż z każdej strony na złoty kolor.
Kotlety podawaj z risotto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek itsnatural smak