Przepis i sposób przygotowania na: Mielone z mozzarellą i risotto pieczarkowym
Cebulę pokrój w kosteczkę, Połowę cebuli odstaw na bok. Pozostałą podsmaż na 2 łyżkach oliwy. Dodaj ryż i smaż jeszcze przez chwilę. Ryż podlej winem. Smaż do momentu aż odparuje. Do ryżu dodaj połowę wody,kiedy ta odparuje dodaj drugą połowę. Gotuj przez ok. 20-25 minut. Następnie dodaj sos grzybowy. Do ryżu dodaj oregano wraz z pieczarkami,masłem i parmezanem. Wymieszaj.
Do miski dodaj mięso,cebulę,jajko,sól,pieprz,musztardę i bułkę tartą. Dokładnie wyrób mięso na kotlety.
Mozzarellę pokrój w paseczki.
Z mięsa formuj kotlety,w środek każdego włóż kawałek sera. Kotlety obtocz w bułce tartej i smaż z każdej strony na złoty kolor.
Kotlety podawaj z risotto