Mielone z mozzarellą i risotto pieczarkowym

Mielone z mozzarellą i risotto pieczarkowym

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek

×

kg

g

kostka

gramów

ml

duża łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mięso mielone

    600 gram
  • mozzarella

    150 gram
  • oliwa

    3 łyżki
  • jajko

  • bułka tarta

  • cebula

    2
  • sól i pieprz

  • musztarda

    1 łyżeczka
  • sos grzybowy

    1 opakowanie
  • pieczarki

    350 gram
  • masło

    1 łyżka
  • wino białe wytrawne

    120 ml
  • oregano

  • parmezan starty

    50 gram
  • ryż arborio

    250 gram
  • wrzątek

    500 ml
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Pieczarki umyj i pokrój w plasterki. Smaż na 1 łyżce oliwy z oliwek. Na koniec dopraw solą i pieprzem. Sos grzybowy przygotuj według przepisu na opakowaniu i odstaw na bok.
Cebulę pokrój w kosteczkę, Połowę cebuli odstaw na bok. Pozostałą podsmaż na 2 łyżkach oliwy. Dodaj ryż i smaż jeszcze przez chwilę. Ryż podlej winem. Smaż do momentu aż odparuje. Do ryżu dodaj połowę wody,kiedy ta odparuje dodaj drugą połowę. Gotuj przez ok. 20-25 minut. Następnie dodaj sos grzybowy. Do ryżu dodaj oregano wraz z pieczarkami,masłem i parmezanem. Wymieszaj.
Do miski dodaj mięso,cebulę,jajko,sól,pieprz,musztardę i bułkę tartą. Dokładnie wyrób mięso na kotlety.
Mozzarellę pokrój w paseczki.
Z mięsa formuj kotlety,w środek każdego włóż kawałek sera. Kotlety obtocz w bułce tartej i smaż z każdej strony na złoty kolor.
Kotlety podawaj z risotto

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat