Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

mielone z młodymi ziemniaczkami i surówką

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki młode 500 gram
mięso mielone 500 gram
jajko 1 sztuka
Bułka tarta klasyczna Prymat 1 szklanka
kukurydza 1 puszka
śmietana 12-procentowa 100 ml
majonez 3 łyżki
kapusta pekińska pół główki
ogórki 2 sztuki
papryka czerwona 1 sztuka
sól
pieprz
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: mielone z młodymi ziemniaczkami i surówką

1. Ziemniaki gotujemy w mundurkach. jak się ugotują zdejmujemy skórki.
2. Robimy sałatkę: kroimy kapustę pekińską, paprykę oczyszczamy z nasion i również kroimy, kukurydzę odsączamy z zalewy, ogórka myjemy i kroimy w kostkę. Majonez mieszamy ze śmietaną, przyprawiamy pieprzem i solą i mieszamy z warzywami.
3. Mielone wkładamy do miski, dodajemy jajko, bułkę tartą, sól i pieprz i mieszamy na jednolitą masę. Formujemy z masy kotlety mielone i smażymy w głębokim oleju do zarumienienia.

SMACZNEGO!!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Angelika10 23.02.2013 01:29
taki obiadek pyszny ;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak