Mielone z młodą kapustą

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mielone mięso wieprzowe

    40 dkg
  • kapusta młoda

    35 dkg
  • jajko

    1 sztuka
  • cebula

    1 sztuka
  • kasza manna

    kilka łyżek
  • bułka tarta

    kilka łyżek
  • olej

    do smażenia
  • sól

    do smaku
  • pieprz

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Mielone z młodą kapustą foto
Cebulę posiekać i zrumienić na oliwie. Kapustkę posiekać i osolić, odstawić na około 2 godziny po czym odcisnąć ją i połączyć z mielonym mięsem, cebulą, jajkiem, kaszą manną, solą i pieprzem. Wyrobić dokładnie.
Krok 2 - Mielone z młodą kapustą foto
Z powstałej masy mięsno kapuścianej formować małe kotleciki i obtaczać je w bułce tartej.
Krok 3 - Mielone z młodą kapustą foto
Kotlety smażyć na rozgrzanym oleju z obu stron na rumiano.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
adam1f 14.01.2014 20:03
ciekawe,muszę spróbować
mirosława4 08.02.2013 19:48
smaczne robię bardzo podobne i niekoniecznie z młodą kapustą także robię z białą i są tak samo dobre :)
Puszcza 20.08.2012 11:02
fajne, do tego ziemniaki i super
pacpaw 19.08.2012 21:44
zaskakaujące
ewka1978 16.08.2012 12:58
fajny pomysł

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat