Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mielone z młodą kapustą

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mielone mięso wieprzowe 40 dkg
kapusta młoda 35 dkg
jajko 1 sztuka
cebula 1 sztuka
kasza manna kilka łyżek
Bułka tarta klasyczna Prymat kilka łyżek
olej do smażenia
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Mielone z młodą kapustą

Kroki postępowania

1
Cebulę posiekać i zrumienić na oliwie. Kapustkę posiekać i osolić, odstawić na około 2 godziny po czym odcisnąć ją i połączyć z mielonym mięsem, cebulą, jajkiem, kaszą manną, solą i pieprzem. Wyrobić dokładnie.
Krok 1 - Mielone z młodą kapustą foto
2
Z powstałej masy mięsno kapuścianej formować małe kotleciki i obtaczać je w bułce tartej.
Krok 2 - Mielone z młodą kapustą foto
3
Kotlety smażyć na rozgrzanym oleju z obu stron na rumiano.
Krok 3 - Mielone z młodą kapustą foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

adam1f 14.01.2014 20:03
ciekawe,muszę spróbować
mirosława4 08.02.2013 19:48
smaczne robię bardzo podobne i niekoniecznie z młodą kapustą także robię z białą i są tak samo dobre :)
Puszcza 20.08.2012 11:02
fajne, do tego ziemniaki i super
pacpaw 19.08.2012 21:44
zaskakaujące
ewka1978 16.08.2012 12:58
fajny pomysł

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak