Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mielone z marchewką i ryżem

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ugotowane udko z kury
ugotowana marchewka
natka pietruszki
cebula
smalec 1 łyżka
ryż woreczek
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Mielone z marchewką i ryżem

Kroki postępowania

1
Ugotowane mięso obieramy i mielimy maszynką razem z ugotowaną marchewką.
Krok 1 - Mielone z marchewką i ryżem foto
2
Na smalcu podsmażamy obraną i pokrojoną w kostkę cebulę. Dodajemy do zmielonego mięsa razem z posiekaną natką pietruszki.
Krok 2 - Mielone z marchewką i ryżem foto
3
Ryż gotujemy w osolonej wodzie. Dodajemy do farszu, doprawiamy do smaku i wyrabiamy.
Krok 3 - Mielone z marchewką i ryżem foto
4
Z wyrobionego farszu formujemy kotlety i gotujemy w parowarze 20 minut.
Krok 4 - Mielone z marchewką i ryżem foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Rybciia 26.09.2013 08:39
smaczne :-)
Bernadeta 08.09.2013 19:57
robiłam,sa pyszne
romanrafal
romanrafal 25.05.2013 08:25
ciekawe kotleciki
alaaa 21.05.2013 20:30
z marchewką nie próbowałam,ale czemu nie samo zdrowie
IZABELA29 05.02.2013 16:21
takie odchudzone mielone
ben-ka 05.02.2013 09:29
takich nie robiłam.
caralajna 05.02.2013 08:18
coś innego
Łukasz15 15.10.2012 16:36
fajny pomysł
sara1 06.10.2012 10:43
fajne połączenie smaków
Sylwia26 05.10.2012 19:46
coś nowego i pysznego :)
Małgorzata106 05.10.2012 19:35
super
Betka 05.10.2012 19:32
na pewno smaczne;]

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak