Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

mielone z marchewką

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso mielone 500 gram
marchewka 1 duża
cebula 1 sztuka
czosnek 2 ząbki
olej do smażenia
bulka tarat 3 łyżki
jajko 4 sztuki
sól do smaku
pieprz do smaku
Przyprawa do mięsa mielonego farszu i klopsów Prymat do smaku
Bułka tarta klasyczna Prymat
ryż 1 torebka

Przepis i sposób przygotowania na: mielone z marchewką

Kroki postępowania

1
Cebule kroimy w kostkę , czosnek przeciskamy przez praskę. Między czasie gotujemy ryż. Marchewkę obieramy ścieramy na tartce jarzynowej. Podsmażamy cebule z czosnkiem dodajemy starta marchewke. Dusimy 10 minut.
Krok 1 - mielone z marchewką foto
2
Mięso wyrabiamy z ryżem, dodajemy podsmażona i ostudzona marchew. Całość wyrabiamy.
Krok 2 - mielone z marchewką foto
3
Dodajemy jajka, bułke tartą i przyprawy . Ponownie wyrabiamy. Odstawiamy do lodówki na godzine.
Krok 3 - mielone z marchewką foto
4
Formujemy niewielkie kotlety i panierujemy w bułce tartej.
Krok 4 - mielone z marchewką foto
5
Smażymy na złoty kolor z obu stron.
Krok 5 - mielone z marchewką foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

pawlito 21.04.2014 10:57
na pewno były pyszne
pestka 28.02.2013 09:57
bardzo lubię mielone, a ten przepis jest dla mnie nowością
gosia1988 23.02.2013 20:19
mielone super, a z marchewką wyśmienite

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak