Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mielone z kurkami

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kurki 2 szklanki
mięso mielone 30 dag
bułka czerstwa 1 szt
cebula 1 szt
sól
pieprz
czosnek 1 ząbek
mąka 2 łyżki
masło 1 łyżka
jajko
majeranek 1 łyzeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Mielone z kurkami

1 szklankę kurek myjemy obgotowujemy i kroimy dość drobno . Takie pokrojone zimne kurki dodajemy do mięsa mielonego . Dodajemy jajko,sól,pieprz namoczoną bułkę wyciśnięty czosnek ,troszkę majeranku . Mieszamy dobrze . Formujemy klopsiki obtaczamy je w mące i smażymy na oleju rzepakowym . Druga szklankę kurek podsmażamy z cebulką na masełku .Gdy są gotowe przekładamy do nich usmażone kotleciki. Chwilę razem smażymy . Podajemy z ziemniaczkami

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

agaK. 22.07.2012 22:18
wygląda pysznie:)
iwa643 22.07.2012 08:20
polecam na obiad

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak