Mielone z kukurydzą

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mięso mielone

    0,5 kg
  • kukurydza konserwowa

    1 puszka mała
  • sól

    do smaku
  • pieprz

    do smaku
  • koncentrat pomidorowy

    2 łyżki
  • jajko

    1 szt
  • Bułka tarta klasyczna Prymat

    4 łyżki
  • tłuszcz do smażenia

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kukurydzę dokładnie odsączamy i przekładamy do mięsa mielonego. Dodajemy koncentrat pomidorowy, doprawiamy do smaku i dodajemy bułkę tartą - tyle by masa nie była zbyt rzadka ale i nie za twarda. Dokładnie wyrabiamy.Na patelni rozgrzewamy tłuszcz, z masy formujemy zraziki i smażymy na rumiano. W innej wersji kukurydzę możemy zastąpić groszkiem konserwowym.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (7)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
berys18 10.02.2015 08:47
fajne połączenie, fajne smaki
czekoladka_m 29.10.2013 15:00
Robię całkiem podobne, dodaję jednak orzechy i inne ziarna;)
Bernadeta1 03.10.2012 10:33
ciekawe z kukurydzą, muszę teraz dodać
Malinka 18.06.2012 09:32
A to ciekawe...:)
Mysiunia 27.09.2011 11:38
super pomysł na nieco inne mielone:)
sylwia / sytofala 20.08.2011 21:13
bardzo ciekawy przepis, do wypróbowania
szyba 02.08.2011 07:53
smakowite

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat