Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mielone z kiszoną kapustą

2.0
(9)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mięso mielone wieprzowe 40 dag
jajko 1 szt.
Bułka tarta klasyczna Prymat 2 łyżki
cebula 1 szt.
kapusta kiszona 15 dag
olej do smażenia
sól do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat wg uznania

Przepis i sposób przygotowania na: Mielone z kiszoną kapustą

Ugotowaną kapustę przesmażyć na patelni. Doprawić do smaku, ostudzić.
Cebulę obrać i posiekać. Mięso mielone wyrobić z jajkiem, bułką tartą i cebulą. Przyprawić do smaku solą i pieprzem. Z masy formować kotleciki ( do środka włożyć kapustę). Smażyć na rozgrzanym oleju.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

berys18 25.08.2016 07:41
ciekawe połączenie
KORAL 27.01.2016 13:47
Taka wersja mielonego mi odpowiada
erym 06.07.2014 13:16
to salatki do obiadu juz nie trzeba, kapusta juz jest!
Ela15 24.05.2014 10:50
ciekawy pomysł
Konczi 16.05.2014 22:11
bardzo fajny pomysł
sylwia_sl 16.05.2014 22:06
Takie kotlet bardzo przypadły mi do gustu

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak