Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mielone z kapustą pekińską

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mięso mielone 50 dag
kapusta pekińska 1/2 szt( mała)
cebula szt
olej 3 łyżki
jajko szt
sól i pieprz
kasza manna 1/2 szkl
przyprawa uniwersalna łyżeczka
Bułka tarta klasyczna Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Mielone z kapustą pekińską

Cebulę kroimy w kostkę i podsmażamy na oleju. Kapustę drobno szatkujemy i razem z cebulą przekładamy do mięsa. Wbijamy jajko, dodajemy kaszę mannę i doprawiamy solą, pieprzem i przyprawą uniwersalną. Formujemy kotlety, obtaczamy w bułce tartej, lekko spłaszczamy i smażymy na rozgrzanym oleju na rumiano.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Renataj 05.09.2015 16:06
Apetycznie się prezentują:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak