Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mielone z kapustą i ryżem

3.0
(15)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

filet z kurczaka 1 sztuka
filet z indyka 25 dkg
wołowina 20 dkg
mięso wieprzowe 20 dkg
ryż 1 woreczek
kapusta biała 20 dkg
cebula biała 2 sztuki
pieczarki 10 sztuk
czosnek 3 ząbki
majeranek 1 łyżka
Pieprz biały mielony Prymat 1 do smaku
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat 1 łyżeczka
bułka czerstwa 1 sztuka
mleko 3,2% 1/2 szklanki
jajko 1 sztuka
Bułka tarta klasyczna Prymat 1 do smaku
olej rzepakowy 1 do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Mielone z kapustą i ryżem

Kroki postępowania

1
Mięso myję dokladnie
Krok 1 - Mielone z kapustą i ryżem  foto
2
Filet z kurczaka i indyka, wołowinę, mięso od szynki miele maszynką do mięsa, razem z czosnkiem obranym.
Krok 2 - Mielone z kapustą i ryżem  foto
3
Cebule obieram, drobno kroję i podsmażam na oleju. Pieczarki też kroję drobno i podsmażam. Ryż gotuję do miękkości w osolonej wodzie. Kapustę kroję drobno nożem sparzyłam ją, przecedziłam i również podsmażyłam na oleju.
Krok 3 - Mielone z kapustą i ryżem  foto
4
Do mięsa zmielonego dodaję ostudzony ryż, kapustę, pieczarki, cebulę, pieprz, majeranek, sól morską, jajko. Bułkę moczę w mleku i również dodaję do mięsa.
Krok 4 - Mielone z kapustą i ryżem  foto
5
Całość dokładnie wyrabiam ręką, formuję płaskie klopsiki, obtaczam w bułce tartej i smażę na rozgrzanym oleju.
Krok 5 - Mielone z kapustą i ryżem  foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Grazyna0211 03.03.2017 15:51
fajne kotleciki
gosia56 09.04.2014 09:42
pyszne kotleciki;)
Kejti 07.04.2014 23:58
Pyszne są takie kotleciki,ale z dodatkiem pieczarek jeszcze nie jadłam :-)
Laila2786 07.04.2014 12:40
smaczne kotleciki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak