Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mielone z kalafiorową niespodzianką

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mięso mielone 50 dag
jajko 2 sztuki
kalafior 1 sztuka
cebula 1 sztuka
zielenina 1 pęczek
sól do smaku
pieprz do smaku
Bułka tarta klasyczna Prymat do obtaczania
przyprawa kuchenna do smaku
olej do smażenia
ryż 2 (ugotowany na sypko)

Przepis i sposób przygotowania na: Mielone z kalafiorową niespodzianką

Cebulę obrać i drobno posiekać. Kalafior zamoczyć w zakwaszonej wodzie na kilka minut, opłukać i obgotować w lekko osolonej wodzie. Osączyć i podzielić na małe różyczki. Do mięsa dodać ryż, przygotowaną cebulę i wbić jajka. Zieleninę umyć i drobno posiekać, dodać do mięsa. Całość połączyć i doprawić do smaku.

Odrywać kawałki mięsnej masy, rozpłaszczyć na dłoni i zawijać w mięso różyczki kalafiora.

Obtaczać w tartej bułce i smażyć na rozgrzanym oleju na rumiano.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

norweska20 03.02.2017 23:59
Smakowity pomysł
EWI 01.02.2013 10:57
rewelacja
EWI 01.02.2013 10:57
rewelacja

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak