Przepis i sposób przygotowania na: Mielone z kalafiorową niespodzianką
Odrywać kawałki mięsnej masy, rozpłaszczyć na dłoni i zawijać w mięso różyczki kalafiora.
Obtaczać w tartej bułce i smażyć na rozgrzanym oleju na rumiano.
mięso mielone | 50 dag |
jajko | 2 sztuki |
kalafior | 1 sztuka |
cebula | 1 sztuka |
zielenina | 1 pęczek |
sól | do smaku |
pieprz | do smaku |
Bułka tarta klasyczna Prymat | do obtaczania |
przyprawa kuchenna | do smaku |
olej | do smażenia |
ryż | 2 (ugotowany na sypko) |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: