Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mielone z jajem

2.0
(7)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

mięso mielone 300 g
cebula czerwona 1 szt
jajko 4 szt
kasza manna 1 łyżka
sól
pieprz
olej do smażenia
suszona natki pietruszki Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Mielone z jajem

Kroki postępowania

1
Mięso przekładamy do miski. Dodajemy do niego pokrojoną drobno cebulę, jedno jajko i kaszę manną.
Krok 1 - Mielone z jajem foto
2
Pozostałe jajka gotujemy na twardo, studzimy, obieramy.
Krok 2 - Mielone z jajem foto
3
Z całości wyrabiamy masę. Masę mięsną doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Jajko obkładamy mięsem mielonym
Krok 3 - Mielone z jajem foto
4
I Tworzymy kotleciki
Krok 4 - Mielone z jajem foto
5
i smażymy na rozgrzanym na patelni oleju z każdej ze stron.
Krok 5 - Mielone z jajem foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Barbara777 04.05.2014 14:41
ciekawy pomysł:)
Katarzyna156 04.05.2014 12:03
Przepięknie się prezentuje :) pycha kotleciki...
Sroczka 04.05.2014 10:37
Lubię takie kotleciki, pycha.
Kuchenka 04.05.2014 10:12
apetycznie wyglądają :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak