Przepis i sposób przygotowania na: Mielone z indyka nadziewane jarmużem
Na rozgrzanym oleju, podsmażyć pokrojoną drobno cebulę, czosnek przetarty przez praskę.
Dodać liście jarmużu, podlać odrobiną wody i dusić na małym ogniu około 20 minut.
Odstawić garnek z jarmużem, dodać pokruszony ser doprawić solą, pieprzem, wymieszać.
Umyte , osuszone mięso skręcić przez maszynkę.
Do mielonego dodać jajko, sól, pieprz, czosnek przeciśnięty przez praskę, bułkę odciśniętą,wszystko dokładnie wyrobić.
Z mielonego formować kulki, lekko je spłaszczyć, położyć na środku nadzienie, skleić tak żeby farsz nie wychodził na zewnątrz.
Obtoczyć w bułce tartej, smażyć na oleju z każdej strony po 4 minuty.
Podawać z gotowanymi ziemniakami i tłuszczem w którym smażyły się kotlety.
SMACZNEGO!!!!!