Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

MIELONE Z INDYKA I Z PIECZARKAMI

2.0
(8)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mięso mielone z indyka 250 g
pieczarki 250 g
jajko 1 szt
cebula 1 szt
chleb 2-3 kromki
sól do smaku
Bułka tarta klasyczna Prymat do panierki
tłuszcz do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: MIELONE Z INDYKA I Z PIECZARKAMI

Kroki postępowania

1
Mięso mielone wykładamy do miski do którego ścieramy na tartce, dodajemy jajko i przyprawy.
Krok 1 - MIELONE Z INDYKA I Z PIECZARKAMI foto
2
Chleb moczymy w wodzie i osączamy do mięsa, cebulę siekamy drobno i wszystko razem dobrze mieszamy.
Krok 2 - MIELONE Z INDYKA I Z PIECZARKAMI foto
3
Z mięsa robimy kulki i obtaczamy w tartej bułce, smażymy na złoty kolor i podajemy gorące z ulubionymi dodatkami.
SMACZNEGO!!!!!!
Krok 3 - MIELONE Z INDYKA I Z PIECZARKAMI foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ela15 06.06.2015 11:29
bardzo dobre
Monia 18.01.2014 19:25
Bardzo lubię mielone z indyka :)
pawel123 18.01.2014 17:12
moje smaki :-)
krystyna330 18.01.2014 16:38
ale pyszności

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak