Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mielone z fetą i cukinią

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

mięso mielone wieprzowe 25 dkg
cukinia 1/2 szt
ser feta 10 dkg
cebula dymka ze szczypiorkiem 1 szt
jajko 1 szt
Bułka tarta klasyczna Prymat
sól
pieprz
Papryka słodka mielona Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Mielone z fetą i cukinią

Cukinię i fetę zetrzeć na tarce o grubym oczku, dymkę posiekać, razem z jajkiem i 3-4 łyżkami bułki tartej dodać do mięsa. Przyprawić i dokładnie wymieszać. Formować kotlety i panierować w bułce tartej. Smażyć na rozgrzanym tłuszczu z obu stron na złoty kolor. Smacznego :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

molanka 10.01.2015 14:39
kusząca propozycja
Malinka 10.01.2015 14:12
Prezentują się bardzo apetycznie!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak