Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mielone z cukinią i ogórkami

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso mielone 50 dkg
boczek wędzony 10 dkg
cukinia 40 dkg
olej 2 łyzki
sól
pieprz
cebula dymka ze szczypiorkiem 1 pęczek
rosół warzywny 1 kostka
ogórek gruntowy 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Mielone z cukinią i ogórkami

Na rozgrzany tłuszcz wrzucić pokrojony w paski boczek, lekko podsmażyć i wyjąć. Na tą samą patelnię i pozostały po boczku tłuszcz wrzucić mięso mielone od szynki i smażyć kilka chwil, doprawić pieprzem i solą. Z warzywnej kostki rosołowej przygotować szklankę bulionu. Dymkę pokroić na kawałki , umytą cukinię i ogórka pokroić na plasterki i dodać do mięsa, wlać bulion. Smażyć jeszcze około 10 minut ,aż bulion wyparuje. Na koniec dodać boczek i dwie łyżeczki zielonego pieprzu marynowanego . Ja podaję z ziemniakami gotowanymi w mundurkach lub makaronem. Smaczne jest również z pieczywem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

fotoviderek 12.03.2014 07:41
Po prostu pyszne :)
Róża1 11.03.2014 11:35
podziwiam pomysł !!!!!!!!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak