Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mielone w ostrym sosie curry po indyjsku

2.0
(9)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

fasola szparagowa 10 dag
sól
papryczka chilli 1
pepperoni 1
imbir 2 cm
mięso mielone 25 dag
Pieprz czarny mielony Prymat
olej 1 łyżka
pasta curry 1 łyżka
pasta chili 1/2 łyżeczki
mleko kokosowe 200 ml
bambus pędy 1 garść
sok z cytryny
natka pietruszki

Przepis i sposób przygotowania na: Mielone w ostrym sosie curry po indyjsku

Kroki postępowania

1
Mięso mielone przekładamy do miski, dodajemy posiekaną papryczkę chilli i obrany, posiekany imbir. Doprawiamy solą i pieprzem.
Krok 1 - Mielone w ostrym sosie curry po indyjsku foto
2
Zagniatamy masę i wilgotnymi dłońmi formujemy małe kuleczki. Smażymy na rumiano na rozgrzanym oleju.
Krok 2 - Mielone w ostrym sosie curry po indyjsku foto
3
Na patelnię ze smażenia dajemy pastę curry, chilli , mleko kokosowe i dolewamy ok 100ml wody. Gotujemy na małym ogniu, aż sos się zredukuje i zgęstnieje.
Krok 3 - Mielone w ostrym sosie curry po indyjsku foto
4
Fasolkę gotujemy w lekko osolonej wodzie do miękkości. Odcedzamy. Dodajemy do sosu razem z mielonymi kulkami. Doprawiamy. Przelewamy do miseczek, dekorujemy pędami bambusa i krążkami pepperoni. Posypujemy natką pietruszki.
Krok 4 - Mielone w ostrym sosie curry po indyjsku foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

luna76 22.04.2014 07:20
bardzo apetyczne
berys18 21.04.2014 20:24
świetne danie
Kejti 21.04.2014 20:15
Fajne takie mielone :-)
Aleksandra/Olcia 21.04.2014 19:29
fajny przepis lekko i kolorowo

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak