Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mielone w orzechowej panierce nadziane marynowanymi pieczarkami i serem

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Mięso

mięso mielone 250 gram
Bułka tarta klasyczna Prymat 1 łyżka
koperek 1/2 łyżki
sól do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat
Czosnek suszony Prymat
olej do smażenia

Nadzienie

pieczarki marynowane 40 gram
ser żółty 2 plasterki

Panierka

jajko 1 sztuka
Bułka tarta klasyczna Prymat
orzechy włoskie siekane

Przepis i sposób przygotowania na: Mielone w orzechowej panierce nadziane marynowanymi pieczarkami i serem

Kroki postępowania

1
Do mięsa mielonego dodajemy bułkę tartą, posiekany koperek i przyprawy w ilości jaka najbardziej nam odpowiada. Wyrabiamy i dzielimy na 4 części.
Krok 1 - Mielone w orzechowej panierce nadziane marynowanymi pieczarkami i serem foto
2
Pieczarki i ser kroimy dość drobno.
Krok 2 - Mielone w orzechowej panierce nadziane marynowanymi pieczarkami i serem foto
3
Każdą część mięsa formujemy w kulkę, a następnie spłaszczamy. Nakładamy po łyżce pieczarek z serem i zlepiamy formując kotlety.
Krok 3 - Mielone w orzechowej panierce nadziane marynowanymi pieczarkami i serem foto
4
Uformowane kotlety panierujemy najpierw w bułce tartej, następnie w roztrzepanym jajku i orzechach.
Smażymy na wolnym ogniu na rumiano.
Krok 4 - Mielone w orzechowej panierce nadziane marynowanymi pieczarkami i serem foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wacław 22.11.2015 19:52
smaczne mielone :-)
Justi2401 22.11.2015 15:33
Ale świetny pomysł na mielone! :)
RenataZ-et 22.11.2015 10:56
super mielone

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak