Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mielone w nowej odsłonie z serkiem topionym i sosem barbecue

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Składniki

mięso mielone wieprzowe 500-700 g
cebula 1 szt
serek topiony 3 trójkąty
jajko 2-3 szt
sos barbecue 2-3 łyżki
sos chili 1 łyżeczka
Bułka tarta klasyczna Prymat
sól i pieprz

dodatkowo

olej do smażenia
Bułka tarta klasyczna Prymat do obtoczenia

Przepis i sposób przygotowania na: Mielone w nowej odsłonie z serkiem topionym i sosem barbecue

Cebulę drobno pokroić i wsypać do miski. Dodać mięso mielone, 3 serki topione (trójkąty) sos barbecue i sos z chili, jajka, bułkę tartą (tyle aby farsz na mielone się trzymał u mnie ok 1/2 - 1/3 szklanki) oraz ewentualnie sól i pieprz do smaku. Wszystko razem dokładnie wymieszać aby składniki się połączyły.

Z mięsa formować zwilżoną zimną wodą ręką formować kotleciki obtaczać je w bułce tartej i smażyć na małym ogniu.
Smacznego

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Urszula Świeca 07.08.2016 19:51
Pomysłowe kotleciki.))
Franciszek 07.08.2016 18:06
dobry pomys
Janina 07.08.2016 15:24
Fajne smaki;))
pestka 07.08.2016 15:06
z pewnością są bardzo smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak