Mielone w nowej odsłonie z serkiem topionym i sosem barbecue

Lis
Lis

Mielone w nowej odsłonie z serkiem topionym i sosem barbecue

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

gniazd

gniazda

dużej łyż.

duża łyż.

ml

mała puszka

łyżeczka

łyżka

szklanka

Składniki

  • mięso mielone wieprzowe

    500-700 g
  • cebula

    1 szt
  • serek topiony

    3 trójkąty
  • jajko

    2-3 szt
  • sos barbecue

    2-3 łyżki
  • sos chili

    1 łyżeczka
  • Bułka tarta klasyczna Prymat

  • sól i pieprz

dodatkowo

  • olej do smażenia

  • Bułka tarta klasyczna Prymat

    do obtoczenia
Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania Mielone w nowej odsłonie z serkiem topionym i sosem barbecue

Cebulę drobno pokroić i wsypać do miski. Dodać mięso mielone, 3 serki topione (trójkąty) sos barbecue i sos z chili, jajka, bułkę tartą (tyle aby farsz na mielone się trzymał u mnie ok 1/2 - 1/3 szklanki) oraz ewentualnie sól i pieprz do smaku. Wszystko razem dokładnie wymieszać aby składniki się połączyły.

Z mięsa formować zwilżoną zimną wodą ręką formować kotleciki obtaczać je w bułce tartej i smażyć na małym ogniu.
Smacznego

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

Urszula Świeca 07.08.2016 19:51
Pomysłowe kotleciki.))
Franciszek 07.08.2016 18:06
dobry pomys
Janina 07.08.2016 15:24
Fajne smaki;))
pestka 07.08.2016 15:06
z pewnością są bardzo smaczne

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat