Mielone w nieco innym wydaniu, czyli z pieczarkami w środku.

Mielone w nieco innym wydaniu, czyli z pieczarkami w środku.

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

Kalkulator jednostek

×

kg

g

kostka

gramów

ml

duża łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • łopatka bez kości

    600 g
  • pieczarki

    250 g
  • cebula biała

    1 szt
  • jajo

    1 szt
  • bułka

    1 szt
  • olej do smażenia

  • Kucharek przyprawa do potraw

    do smaku
  • pieprz

    do smaku
  • bułka tarta

    do panierki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Mielone w nieco innym wydaniu, czyli z pieczarkami w środku. foto
Cebulę obrać, pokroić i usmażyć razem z umytymi i pokrojonym pieczarkami.
Krok 2 - Mielone w nieco innym wydaniu, czyli z pieczarkami w środku. foto
Bułkę namoczyć w wodzie lub mleku( jak kto woli) i zmielić razem z umytym i wysuszonym mięsem. Dodać jajo, przyprawy i całość połączyć.
Krok 3 - Mielone w nieco innym wydaniu, czyli z pieczarkami w środku. foto
Na bułkę tartą wyłożyć mięso, na nie dać pieczarki i przykryć mięsem.
Krok 4 - Mielone w nieco innym wydaniu, czyli z pieczarkami w środku. foto
Bardzo dokładnie obtoczyć w bułce tartej.
Krok 5 - Mielone w nieco innym wydaniu, czyli z pieczarkami w środku. foto
Smażyć na rozgrzanym przez ok. 5 min oleju z każdej strony.
Krok 6 - Mielone w nieco innym wydaniu, czyli z pieczarkami w środku. foto
Po usmażeniu odsączyć z tłuszczu.
SMACZNEGO!

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

norweska20

14.04.2014 17:18
z pieczarkami bardzo lubię

Czyki

14.04.2014 14:56
Znakomite takie mielone:)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat