Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mielone w boczku

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

łopatka wieprzowa 200 g
serca 200 g (wieprzowe)
ser żółty
cebula 1 szt
boczek wędzony 8 długich plastrów
sól i pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Mielone w boczku

Łopatkę i serce mielimy na średnich oczkach. Dodajemy posiekaną cebulę, do smaku doprawiamy solą i pieprzem.
Z sera wycinamy słupki 1x1x5 cm, każde „otulamy” mielonym mięsem. Tak przygotowane kotlety zawijamy w plastry boczku i pieczemy przez 35-40 min w temperaturze 200°C.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak