Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mielone serowo cebulowe

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

mięso mielone indycze 250 g
ser żółty 50 g
Bułka tarta klasyczna Prymat 2 łyżki
cebula 2 szt
jajko 1 szt
sól do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat
Bułka tarta klasyczna Prymat do panierowania
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Mielone serowo cebulowe

Ser ścieramy na tarce o średnich oczkach. Cebulę siekamy w bardzo drobną kosteczkę. Mięso mielone wyrabiamy z jajkiem, bułką tartą, cebulą i serem. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Formujemy kotlety, obtaczamy w bułce tartej. Smażymy na rozgrzanej patelni z dodatkiem oleju lub smalcu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

MagdalenaIC 27.10.2016 22:55
Pyszny pomysł :)
marzut 10.07.2016 09:10
Super mięso :)
Ola1984 01.07.2016 08:31
Pyszne kotleciki :)
Renataj 29.06.2016 22:34
Apetyczne mielone:)
IKrakowianka 29.06.2016 22:29
super pomysł!
Babeczka35 29.06.2016 15:45
Smaczne mięsko.
Agnieszka-87-25 29.06.2016 14:33
superowe danie
dodi 29.06.2016 14:26
fajny pomysł
Mniam 29.06.2016 13:06
Głodna się zrobiłam :)
mirosława4 29.06.2016 12:46
ulubione danie mego synka
Wacław 29.06.2016 12:29
pyszny obiadek :-)
Futka 29.06.2016 11:56
Przepyszne mielone :D
VioletoweKucharzenie 29.06.2016 10:49
Kotlety mielone z dodatkiem startego żółtego sera i ostrej młodej cebuli. Do tego ziemniaczki, mizeria i obiad gotowy!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak