Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

mielone podwójnie paprykowe

2.0
(7)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

łopatka bez kości 0,5 kg
kajzerka 1 szt
jajko 1 szt
papryka czerwona 1/2 szt
Papryka słodka mielona Prymat
sól
pieprz
majonez 2 łyżki
jogurt naturalny 2 łyżki
olej do smażenia
Bułka tarta klasyczna Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: mielone podwójnie paprykowe

Kroki postępowania

1
bułkę namoczyć, mięso zmielić. Do mięsa dodać dobrze odciśniętą bułkę, wbić jajo, dodać pokrojoną w kostkę paprykę, doprawić solą , pieprzem i papryką- wyrobić na jednolitą masę
Krok 1 - mielone podwójnie paprykowe foto
2
uformować kotleciki, obtoczyć w buce tartej i usmażyc na oleju
Krok 2 - mielone podwójnie paprykowe foto
3
majonez wymieszać z jogurtem, doprawić solą i papryką. Podawać jako sos do mielonych.
Krok 3 - mielone podwójnie paprykowe foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ppaulina 14.11.2013 16:42
z papryczką jeszcze nie jadłam
Krystyna32 31.03.2013 20:15
super kotleciki
kuklik 26.03.2013 17:20
wspaniałości
Poison1988 26.03.2013 13:27
świetny dodatek do mielonych :) pycha!
Magda24 26.03.2013 11:47
jakie pyszniutkie
Alex_M 26.03.2013 10:43
fajny sposob na kotlety :)
Dorota59 25.03.2013 19:09
z papryczką-pyszniutkie
gusia1000 25.03.2013 19:02
Syte jedzenie.
Gracer 25.03.2013 18:54
mielone zawsze dobre
Megg 25.03.2013 18:34
z papryczką jeszcze nie jadłam, muszę spróbować bo wygląda wyśmienicie :)
Marta17 25.03.2013 18:32
smakowicie wygladają
miki47 25.03.2013 18:26
bardzo smacznie
wilku 25.03.2013 18:16
z papryczką... pychotka!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak