Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mielone po wiedeńsku

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso mielone 1/2 kg
musztarda 2 łyżeczki
cebula 1 szt
jajko 1 szt
mąka pszenna 3 łyżki
Bułka tarta klasyczna Prymat
masło 3 łyżki
olej do smażenia
cytryna

Przepis i sposób przygotowania na: Mielone po wiedeńsku

Cebule kroimy w kostkę podsmażamy na łyżce oleju.
Mięso wyrabiamy na gładką masę z musztardą , 1 łyżką bułki tartej i podsmażoną cebulą..
Formujemy kotlety, panierujemy w mące, jajku roztrzepanym z solą i pieprzem i w bułce tartej.
Smażymy na oleju i maśle.
Kotlety podajemy z cząstkami cytryny.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak