Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

mielone panierowane w marchewce

2.0
(8)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

łopatka bez kości 0,5 kg
jajko 1 szt
sól
pieprz
czosnek 1 ząbek
marchew 1-2 szt
olej do smażenia
kajzerka 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: mielone panierowane w marchewce

Kroki postępowania

1
mięso zmielić,bułkę namoczyć. Do mięsa dodać odciśniętą bułkę, zmiażdżony czosnek, wbić jajo i doprawić solą i pieprzem-wyrobić
Krok 1 - mielone panierowane w marchewce foto
2
z mięso uformować kotlety lekko je spłaszczyć i obtoczyć w marchwi startej na tarce, smażyć na średnim ogniu po około 3-4 minuty z każdej strony
Krok 2 - mielone panierowane w marchewce foto
3
podajemy z sezonową surówką
Krok 3 - mielone panierowane w marchewce foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Dorian 28.04.2014 23:56
smaczne danie
Ola1young 13.04.2014 15:03
świetne mielone
kate.500 10.04.2014 19:27
pyszna odmiana
Alex_M 15.02.2013 10:02
swietny pomysl!!
Beatris 07.02.2013 22:48
Mnie również pomysł się podoba.
caffee_tea 07.02.2013 21:18
fajny pomysł :)
Aannkaa82 07.02.2013 21:16
Bardzo interesujące
treonina 07.02.2013 20:45
oj tak, to jest przepis który muszę wypróbować!
Sylwia26 07.02.2013 20:33
fajny pomysł

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak