Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

mielone na patyku

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso mielone 0.5 kg
cebula 1 szt
czosnek 3 ząbki
jajko 1 szt
pomidory suszone Smak 10 szt
Bułka tarta klasyczna Prymat 4 łyżki
olej do smażenia
sól i pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: mielone na patyku

Mięso mielone wkładamy do miski,dodajemy do niego 1 jajko,posiekana cebule wraz z czosnkiem. Mięso wyrabiamy dokładnie ręką by składniki się połączyły, doprawiamy wszystko solą i pieprzem i dalej mieszamy dosypując bułkę tarta. Dokładnie wymieszana masę mięsa mielonego nakładamy na wykałaczkę na którą wcześniej wbiliśmy pomidorka suszonego i formujemy kształt jak widzimy na zdjęciu. Gotowe mięsa smażymy z każdej strony na złocisty kolor.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wacław 04.01.2017 09:59
fajny pomysł na mielone :-)
jagoda5913 03.01.2017 14:50
ciekawy pomysł

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak