Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mielone na ostro

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

szynka wieprzowa 300 g , chudej
cebula 2 sztuki
jajko 1 sztuka
kajzerka 1 sztuka , namoczona i odciśnięta
Bułka tarta klasyczna Prymat 1 szklanka
sos chili 5 łyżek
Musztarda sarepska Prymat 3 łyżki
Przyprawa do mięsa mielonego farszu i klopsów Prymat 1 łyżka
chili Prymat 1 łyżeczka
sól 1 łyżeczka
Pieprz czarny mielony Prymat 1 łyżeczka
masło 2 łyżki
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Mielone na ostro

1. Mięso umyć , osuszyć , oczyścić z błonek i ew.tłuszczu. Zmielić dwu krotnie w maszynce do mielenia mięsa.
2. Cebulę pokroić w kosteczkę ,zeszklić na rozgrzanym maśle.
3.Do mięsa dodać wszystkie wymienione składniki ( oprócz oleju) Wyrobić dokładnie masę rękoma.( spróbować ew.doprawić wg.gustu)
4. Na patelni rozgrzać olej , w dłoniach formować zgrabne kotleciki. Smażyć na rumiano z każdej strony.





PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak