Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mielone na grzybowo

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kotlet mielony 4 szt
grzyby leśne ok 12 szt
Bułka tarta klasyczna Prymat 1 łyżka
ser żółty 2 łyżki kopiaste startego
cebula 1/4 szt
sól i pieprz
olej

Przepis i sposób przygotowania na: Mielone na grzybowo

Średniej wielkości kotlety kroimy na połowy. Grzyby obieramy, kroimy , płuczemy i osączamy. Na patelni rozgrzewamy masło i wrzucamy grzyby i drobno pokrojoną cebulę, dusimy ok 10 min i doprawiamy do smaku. Zdejmujemy łyżką grzyby z patelni, dodajemy tartą bułkę i posiekaną natkę pietruszki.
Doprawiamy do smaku i nakładamy na połówki kotletów. Układamy w naczyniu żaroodpornym i zapiekamy w nagrzanym piekarniku ok 10 min, wyciągamy i zasypujemy serem.
Ponownie wstawiamy do piekarnika aż ser się roztopi.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak