Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mielone kule nadziewane kasza jaglaną

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso mielone 500 g , indycze
kasza jaglana 1\2 szklanki
jajko 1 szklanka
bułka czerstwa namoczona
koperek świezy lub suszony
cebula 1\2 .
Bułka tarta klasyczna Prymat
Sól himalajska różowa drobnoziarnista jodowana Prymat
pieprz
chili szczypta
curry szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: Mielone kule nadziewane kasza jaglaną

Kroki postępowania

1
Kaszę jaglaną wypłukać i ugotować w wodze z dodatkiem soli do miękkości. Dodać odrobinę curry, chili i wymieszać .
Krok 1 - Mielone kule nadziewane kasza jaglaną foto
2
Mięso zmielić -wymieszać z jajkiem , bułką,cebulą i koperkiem .
Krok 2 - Mielone kule nadziewane kasza jaglaną foto
3
Składniki wymieszac na jednolitą mase i odstawic na 30 minut do lodówki.
Krok 3 - Mielone kule nadziewane kasza jaglaną foto
4
Z Kaszy jaglanej formowac kuleczki niewielkie kuleczki.
Krok 4 - Mielone kule nadziewane kasza jaglaną foto
5
Kule te następnie nalezy oklejać mięsem, tworząc kotlety.
Krok 5 - Mielone kule nadziewane kasza jaglaną foto
6
Kotlety układać w naczyniu lub na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia.
Piec 20 minut w 200 stopniach.Smacznego:)
Krok 6 - Mielone kule nadziewane kasza jaglaną foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Babeczka35 19.11.2015 22:00
Apetyczne mięsko:)
w mojej kuchni 19.11.2015 18:33
pyszne danie obiadowe

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak