Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mielone kotlety z ryżem

2.0
(7)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso mielone 40 dag
ryż 10 dag
cebula 1 szt
czosnek 1 ząbek
bułka czerstwa 1 szt
jajko 1 szt
sól
pieprz
Zioła prowansalskie suszone Prymat
tłuszcz do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Mielone kotlety z ryżem

Kroki postępowania

1
Czosnek i cebulę obieramy i drobno siekamy. Przesmażamy na rozgrzanym tłuszczu i dodajemy do mięsa mielonego.
Krok 1 - Mielone kotlety z ryżem foto
2
Do mięsa dodajemy ugotowany ryż w osolonej wodzie, jajko, bułkę namoczoną w wodzie i dobrze odciśnięta oraz przyprawy do smaku.
Krok 2 - Mielone kotlety z ryżem foto
3
Mięso dokładnie wyrabiamy i formujemy zgrabne kotlety. Smażymy na głębokim tłuszczu z obu stron na brązowy kolor.
Smacznego!
Krok 3 - Mielone kotlety z ryżem foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Gracer 13.12.2014 19:51
super przepis
Joasiek 21.07.2014 22:21
Z ryżem jeszcze nie miałam okazji spróbowac :)
adelajda 21.07.2014 20:14
Dobry obiadek :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak