Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

mielone kotlety z indyka na pikantnie...

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso gulaszowe z indyka 80 dag
jajko 1 sztuka
cebula 1 sztuka
Bułka tarta klasyczna Prymat 1/2 szklanki
woda 1/4 szklanki
Papryka ostra mielona Prymat 2 łyżeczki
Kucharek przyprawa do potraw 2 łyżeczki
Czosnek suszony Prymat 1/2 łyżeczki
olej rzepakowy - ile potrzeba

Przepis i sposób przygotowania na: mielone kotlety z indyka na pikantnie...

gulaszowe mięso z indyka w pojemniku blendera zmiksować razem z jajkiem, cebulą, przełożyć do miski

dodać wodę, tartą bułkę, paprykę ostrą, kucharka, czosnek i dobrze mięso wyrobić

na gorącym oleju smażyć rumiane kotlety, następnie nakryć pokrywką i dusić na mniejszym ogniu z 5 minut

kotlety są soczyste, ostre i można je podać na ciepło i na zimno...............SMACZNEGO!!!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Seba 16.04.2015 18:18
pyszne kotleciki
Małgorzata Pin 29.03.2015 20:58
Wygląda apetycznie i z pewnością takie jest.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak