Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mielone kotleciki z kalarepką

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

bułka pszenna 50 g
kalarepka młoda 1/2 sztuki
mięso mielone wieprzowe 40 dkg
cebula 1/2 sztuki
Czosnek suszony Prymat 1 łyżeczka
Czosnek niedźwiedzi suszony Prymat 1 łyżka
Przyprawa do zup i potraw Kucharek 3 łyżki
pieprz do smaku
jajko 1 sztuka
Bułka tarta klasyczna Prymat do obtoczenia
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Mielone kotleciki z kalarepką

Kroki postępowania

1
Bułkę namoczyć w wodzie.
Krok 1 - Mielone kotleciki z kalarepką foto
2
Kalarepkę obrać, zetrzeć na tarce o dużych oczkach.
Krok 2 - Mielone kotleciki z kalarepką foto
3
Mięso przełożyć do miski. Dodać do niego pokrojoną w kostkę cebulę, tartą kalarepkę, odciśniętą z wody bułkę, jajko, czosnek, przyprawę w płynie i trochę pieprzu.
Krok 3 - Mielone kotleciki z kalarepką foto
4
Wszystko bardzo dokładnie wymieszać.
Krok 4 - Mielone kotleciki z kalarepką foto
5
Z mięsnej masy formować niezbyt duże, owalne kotleciki, obtaczać je w bułce tartej, kłaść na rozgrzany na patelni olej. Smażyć na średnim ogniu na rumiano z obu stron.
Krok 5 - Mielone kotleciki z kalarepką foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

berys18 04.07.2016 15:49
super kotleciki
jagoda5913 03.07.2016 22:24
dobry pomysł
Urszula Świeca 03.07.2016 21:56
Muszą być pyszne.))
IKrakowianka 03.07.2016 20:46
smaczne kotleciki
Bernadeta1 03.07.2016 17:37
pyszne jedzonko

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak