Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mielone kotleciki

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso mielone z łopatki 50 dag
cebula biała 1
pieprz
sól
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Mielone kotleciki

Kroki postępowania

1
Cebulę obrać, pokroić w kostkę, podsmażyć na oleju. Mięso mielone wraz z cebula wyrobić na gładką masę dodając sól i pieprz.
Krok 1 - Mielone kotleciki foto
2
Z przygotowanego mięso farmować małe kotleciki i obtoczyć je w bułce tartej
Krok 2 - Mielone kotleciki foto
3
Na patelni rozgrzać olej i smażyć kotleciki na rumiano z obu stron.
Krok 3 - Mielone kotleciki foto
4
Podawać z ziemniakami
Krok 4 - Mielone kotleciki foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

erym 22.01.2014 12:19
a u Pani Domku kroluje dzis klasyka na talerzu...
Wacław 23.12.2013 10:12
pyszne,robimy podobnie
cooleczka 22.05.2013 12:11
bardzo dobre na ciepło i na zimno :)
Beata23 22.04.2013 15:01
pysznie wyglądają
Dorian 11.04.2013 18:56
smaczne kotleciki
smakoszek 07.04.2013 21:06
pyszne,lubię na ciepło i na zimno:)
adelajda 30.03.2013 17:14
dobre mielone w każdej postaci !
Ewelina38 26.03.2013 12:34
na dziś zaplanowałam dokładnie taki sam obiadek :)
Motorek 25.03.2013 08:39
bardzo smaczne
barbara11561 21.03.2013 20:50
bardzo uniwersalne i świetnie komponuje się z różnymi dodatkami:)
berys18 19.03.2013 16:32
pyszne kotleciki
pestka 16.03.2013 10:04
często robię takie kotlety
Ada-Gaba 16.03.2013 06:50
bardzo smaczne danie
manaika 13.03.2013 19:23
też takie robię
Rafał3 13.03.2013 19:00
apetyczne polecam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak