Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

mielone jak u mojej babci

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cebula 1 szt.
mięso mielone 30 dkg
jajko 1 szt.
Bułka tarta klasyczna Prymat 2 łyżki stołowe
sól
pieprz
Przyprawa do mięsa mielonego farszu i klopsów Prymat 1 łyżkę stołową
bułka czerstwa 1 szt.

Przepis i sposób przygotowania na: mielone jak u mojej babci

Kroki postępowania

1
1 cebulkę pokroić w kosteczkę i wymieszać z mięsem mielonym. dodać do tego czerstwą bułkę, którą wcześniej trzymaliśmy w wodzie przez około 5 min. Dodać jedno jajko i 2 łyżki stołowe bułki tartej. Dodać przyprawy. Całość dobrze wymieszać. Formujemy mielone i obtaczamy je w bułce tartej.
Krok 1 - mielone jak u mojej babci foto
2
Całość smażymy na oleju na małym ogniu, aż bułka będzie zarumieniona a, sznycle po przekrojeniu nie będą miały koloru czerwonego.
Krok 2 - mielone jak u mojej babci foto
3
Podajemy z ziemniakami i kapustką zasmażaną. smacznego.
Krok 3 - mielone jak u mojej babci foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bernadeta1 03.01.2013 00:11
Też bardzo lubię
RenataZ-et 14.12.2012 23:01
bardzo lubię
Ela15 04.12.2012 10:29
dobre
romanrafal
romanrafal 20.10.2012 10:02
smaczne
Angelika10 03.10.2012 17:35
super
Kuchareczka2 28.09.2012 20:59
bardzo pyszne
Wafelek2601 28.09.2012 09:47
bardzo dobre
mela25 27.09.2012 14:51
Bardzo smaczne
marianp20 27.09.2012 09:24
pyszny domowy obiadek
natii3624 26.09.2012 22:12
super ;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak