Mielone indycze z koperkiem

Mielone indycze z koperkiem

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

mała łyż.

gniazd

mała puszka

gniazda

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • udziec z indyka

    1/2 kg
  • cebula

  • czosnek

    3 ząbki
  • jajko

  • bułka

  • mleko

    1/2 litra
  • Bułka tarta klasyczna Prymat

  • Kucharek przyprawa do potraw

  • pieprz

  • olej

Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania Mielone indycze z koperkiem

Kroki postępowania

Krok 1 - Mielone indycze z koperkiem foto
Mięso myjemy, osuszamy i mielimy przez maszynkę do mięsa. Cebulę i czosnek obieramy i kroimy na drobną kostkę. Bułkę moczymy w mleku i odstawiamy na 10 min. Po tym czasie dokładnie odciskamy. Umyty koper siekamy.
Krok 2 - Mielone indycze z koperkiem foto
Wszystkie składniki łączymy ze sobą dodajemy jajko oraz kucharek i pieprz. Wyrabiamy ciasto na jednolitą masę. Formujemy kotleciki, obtaczamy w bułce tartej
Krok 3 - Mielone indycze z koperkiem foto
smażymy na rozgrzanym oleju z dwóch stron

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (8)

IwonaKa 05.02.2014 19:26
bardzo lubię takie mielone,z koperkiem pycha
barbara11561 06.12.2013 10:23
też takie lubię:)
Pani Domu 04.05.2013 19:26
apetyczne kotleciki
teresa18 30.03.2013 20:00
dobrze doprawione smakują wybornie
Milena87 15.03.2013 19:52
super potrawa!
Wacław 07.03.2013 09:55
bardzo smaczne danie !
ben-ka 04.02.2013 10:07
pyszności!
mirosława4 14.01.2013 19:45
lubimy dobre i zdrowe mięsko

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat