Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mielone i kuleczki z szynki z orzechami

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

szynka wieprzowa 1 kg
cebula 1 duża
czosnek 2 ząbki
jajko 2 małe
bułka czerstwa
sól
pieprz
Papryka słodka mielona Prymat
Bułka tarta klasyczna Prymat
mąka
kasza manna 1 łyżka
olej rzepakowy
orzechy włoskie 1/2 szkl

Przepis i sposób przygotowania na: Mielone i kuleczki z szynki z orzechami

Mięso oczyścić, zmielić w maszynce do mięsa.
Cebulę i czosnek obrać, zmielić w maszynce.
Bułkę namoczyć, odcisnąć i dodać do mięsa.
Dodać przyprawy, orzechy, jaja, kaszę manną. Wszystko dokładnie wymieszać.
Z połowy formować kotleciki, obtaczać w bułce tartej i smażyć na rozgrzanym oleju.
Drugą część mięsa formować w kuleczki, obtaczać w mące i wrzucać do gotującej wody z przyprawami. Gotować 10 min.
W ten sposób za jednym zamachem mamy obiad na dwa dni :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak