Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mielone eskalopki cielęco - rybne

2.0
(7)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

cielęcina 150 g
ryba 3 filety ok 200g
cebula czerwona 1 szt
bułka 1.2 szt
jajko 1 szt
kolendra 1/2 łyżeczki
sól 1/3 łyżeczki
Papryka słodka mielona Prymat 1/2 łyżeczka
natka pietruszki 2 łyżki
mąka 2 łyżki do obtoczenia
olej do smażenia 1.2 szkl
Pieprz czarny mielony Prymat 1/2 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Mielone eskalopki cielęco - rybne

Kroki postępowania

1
Cielęcinę razem z cebulą mielimy najlepiej samemu .
Krok 1 - Mielone eskalopki cielęco - rybne  foto
2
Następnie mielimy rybę, ja użyłam dorsza i morszczuka takie miałam resztki.
Krok 2 - Mielone eskalopki cielęco - rybne  foto
3
Kolej na bułkę namaczamy ją w wodzie, odciskamy, a następnie mielimy i dodajemy do mięsa i ryby.
Krok 3 - Mielone eskalopki cielęco - rybne  foto
4
Teraz doprawiamy, wbijamy jajko, dodajemy natkę i wyrabiamy na jednolitą masę.
Krok 4 - Mielone eskalopki cielęco - rybne  foto
5
Dłonią formujemy zgrabne ruloniki, po czym obtaczamy je w mące z każdej strony.
Krok 5 - Mielone eskalopki cielęco - rybne  foto
6
Eskalopki smażymy na rozgrzanym oleju do zrumienienia z każdej strony.
podajemy z puree i surówką z kapusty
Krok 6 - Mielone eskalopki cielęco - rybne  foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

msmariusz 21.01.2016 16:01
smakowite eskalopki, mniam
Anna133 05.10.2014 10:22
proste, inne w smaku ale pyszne
gosia1988 04.10.2014 20:33
pyszny obiad
Adamorek 04.10.2014 19:00
doskonałe mięso

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak