Przepis i sposób przygotowania na: Mielone a'la zrazy
Kotlecika spłaszczamy, układamy ogórka oraz cebulę, zawijamy . Obtaczamy w bułce tartej i smażymy na rozgrzanym oleju z obu stron. Podajemy z ziemniakami i ulubioną surówką. U mnie buraczki.
mięso mielone | 40 dag |
jajko | 1 sztuka |
czosnek ząbki | 1 sztuka |
bułka czerstwa | 1 sztuka |
mleko | 2 szklanki |
sól | do smaku |
pieprz | do smaku |
Bułka tarta klasyczna Prymat | do panierowania |
cebula | 1 sztuka |
ogórek kwaszony | 1 sztuka |
olej | do smażenia |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: