Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mielone

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

łopatka bez kości 1 kg
jajko 2 sztuki
bułka 4-5 łyzki
sól do smaku
pieprz do smaku
cebula 1 sztuka
szynka 20 dag
ogórek zielony 1 sztuka

Przepis i sposób przygotowania na: Mielone

Kroki postępowania

1
Mięso przekręcamy przez maszynkę, uklepujemy. wbijamy jajka, dodajemy sól, pieprz. Dodajemy bułkę tartą oraz obraną, pkrojoną w kostkę cebulę. Mieszamy.
Krok 1 - Mielone foto
2
Formujemy dłonią "placek z mięsa" wykładamy na środek pokrojonego w kostkę, obranego ogórka zielonego oraz pokrojoną w kostkę szynkę. Następnie formujemy podłużny kotlet.
Krok 2 - Mielone foto
3
Obtaczamy w bułce tartej.Smażymy na oleju z każdej strony.
Krok 3 - Mielone foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak