Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

mielone

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mięso mielone wołowe 1 kg
szczypior 1 pęczek
koper 2 pęczki
ser żółty 15 dag
sól do smaku
pieprz do smaku
Bułka tarta klasyczna Prymat 3 łyżki
bułka tarta pikantna do panierki
czosnek 3 zabki

Przepis i sposób przygotowania na: mielone

Mięso mielone wykładamy do miski, dodajemy jajka, i 3 łyżki bułki tartek i posiekany, obrany czosnek. Zagniatamy ze sobą wszystko, robimy kulki większe, splaszczamy (placek podłużny) Wzdluż układamy posiekany koper, szczypior, starty ser. delikatnie zwijamy. Mamy podłużny kształt. Obtaczamy w bułce. Smażymy z każdej strony.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

mic 04.05.2013 20:16
sam bym zjadl

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak