Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mielońce

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mięso mielone wieprzowo-wołowe 50 dag.
ser kanapkowy z koperkiem 1 plaster
szczypiorek usiekany 1 łyżka
czosnek 2 ząbki
jajko 1 sztuka
Bułka tarta klasyczna Prymat 2.5 łyżki
Bułka tarta klasyczna Prymat do panierki
olej do smażenia
sól do smaku
ogórek 1.5 łyżki
papryka 1.5 (pokrojona w kostkę)

Przepis i sposób przygotowania na: Mielońce

Kroki postępowania

1
Do mielonego wbijamy jajo.Dodajemy bułkę,mieszamy.Dodajemy do smaku sól i pieprz.Wyrabiamy.Formujemy kule-ok.5 sztuk.Spłaszczamy.Kładziemy na środku ser pokrojony w kostkę.
Krok 1 - Mielońce foto
2
Następnie kładziemy ogórek i paprykę pokrojone w kostkę.Posypujemy szczypiorkiem.Obrany czosnek przeciskamy przez praskę posypujemy po wierzchu.
Krok 2 - Mielońce foto
3
Dokładnie sklejamy formując kotlety.Panierujemy w bułce tartej.Smażymy na rozgrzanym oleju.
Krok 3 - Mielońce foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

artur7 08.06.2013 18:32
fajna nazwa
fotoviderek 30.05.2013 07:19
Świetny pomysł :)
dianix 17.05.2013 16:35
przesliczne zdęcia ja tez robie teraz na dworze
Papryczka 16.05.2013 19:06
fajny pomysł
Pusia 16.05.2013 12:17
fajny przepis
Cranberry 16.05.2013 09:43
bardzo smaczne ... :)
Agnieszka-87-25 16.05.2013 08:12
uwielbiam mięso z takimi dodatkami

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak