Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

MIELONA PIECZEŃ WIEPRZOWA Z GRZYBAMI

2.0
(9)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso mielone wieprzowe 1,2 kg
bułka namoczona w mleku 2 szt
jajko 2 szt
Bułka tarta klasyczna Prymat 3 łyżki
cebula 2 szt
grzyby leśne 200 gram
olej 2-3 łyżki
sól do smaku
pieprz do smaku
majeranek 2 łyżki
Bułka tarta klasyczna Prymat do wysypania foremki

Przepis i sposób przygotowania na: MIELONA PIECZEŃ WIEPRZOWA Z GRZYBAMI

Kroki postępowania

1
Bułki namoczyć w mleku.Mięso wieprzowe pokroić na kawałki i zmielić razem z namoczona bułką.
Krok 1 - MIELONA PIECZEŃ WIEPRZOWA  Z GRZYBAMI foto
2
Grzyby leśne oczyścić i pokroić na mniejsze kawałki i przesmażyć .Dodać do grzybów obraną i pokrojoną w kostkę cebulę.Smażyć kilka minut i wystudzić.
Krok 2 - MIELONA PIECZEŃ WIEPRZOWA  Z GRZYBAMI foto
3
Do mięsa dodać przestudzone grzyby z cebulą,jajka i doprawić sola pieprze i majerankiem.Dobrze wymieszać aby składniki się połączyły.Przełożyć do wysmarowanych i wysypanych foremek .
Krok 3 - MIELONA PIECZEŃ WIEPRZOWA  Z GRZYBAMI foto
4
Wstawić do nagrzanego piekarnika do 180 st.C na 1 godzinę.
Krok 4 - MIELONA PIECZEŃ WIEPRZOWA  Z GRZYBAMI foto
5
Upieczoną pieczeń zostawiamy do przestygnięcia.Podajemy na ciepło do obiadu z sosem lub na zimno do pieczywa.
Krok 5 - MIELONA PIECZEŃ WIEPRZOWA  Z GRZYBAMI foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

w mojej kuchni 01.03.2015 22:05
to jest pyszne danie...
Michał2 01.03.2015 21:09
Dobre jedzenie
Adamorek 01.03.2015 20:05
ciekawe mięsko z niespodzianką

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak