Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mięciutkie kluski śląskie

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki ugotowane 1 kg
jajko 2
mąka ziemniaczana ok 30 dkg
kasza manna 2 łyżki
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Mięciutkie kluski śląskie

Ziemniaki przecisnąć przez praskę, lub dobrze potłuc tłuczkiem. Gdy przestygną dodać jajka, mąkę, kaszę mannę i wyrobić ciasto. Ilość mąki zależy od rodzaju ziemniaków, ma być takie, aby nie kleiło się do rąk. Kluski gotować 3 minuty od wypłynięcia. Podawać z sosem np. pieczarkowym.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak