Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mięciutki jabłecznik

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Składniki

mąka pszenna 3,5 szkalnki
jajko 3 sztuki
cukier 1 szklanka
proszek do pieczenia 2 łyżeczki
margaryna 250 gram

nadzienie do środka

mus jabłkowy 1 litr

Porada

To ciasto można przygotować w wersji z budyniem, który wylewamy na mus jabłkowy.

Przepis i sposób przygotowania na: Mięciutki jabłecznik

Kroki postępowania

1
Składniki na ciasto zagniatamy i dzielimy ciasto na 2 części. Blachę wyłóż papierem. Rozwałkuj jedną część ciasta i przełóż na dno blaszki. Wyłóż mus jabłkowy. Zamiast musu możesz zetrzeć jabłka, dodać cukier, odrobinę cynamonu, następnie odciśnij sok i przełóż jabłka na ciasto. Przykryj drugim rozwałkowanym ciastem .
Krok 1 - Mięciutki jabłecznik foto
6


Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 160-180 stopi przez około 45-50 minut. Po wystudzeniu posypać cukrem pudrem.
Krok 2 - Mięciutki jabłecznik foto
7
Gotowe
Krok 3 - Mięciutki jabłecznik foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

w mojej kuchni 13.09.2014 08:59
takie miękkie ciasta lubię
Kuchenka 10.09.2014 19:15
rewelacyjne
Marta Ryżek-Kalkowska 10.09.2014 12:24
Jest pyszny,miękki i bardzo szybki.
Wiktoria29 10.09.2014 09:26
moje ulubione ciasto domowe
IZABELA29 10.09.2014 08:38
dawno nie robilam a przeciez on jest taki pyszny
Marta Ryżek-Kalkowska 10.09.2014 08:13
DZIĘKUJĘ :)
Krystyna32 10.09.2014 07:54
bardzo apetyczny
ice cubes 10.09.2014 07:31
lubię taki :)
gusia1000 10.09.2014 00:07
Tylko taki robic.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak