Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Melisa z arbuzem, truskawkami i ogórkiem

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

listki melisy 0,5 litra zaparzonej
truskawki świeże 8 sztuk
arbuz 8 łyżeczek
ogórek 8 plasterków
lód
woda zimna
sok z cytryny

Przepis i sposób przygotowania na: Melisa z arbuzem, truskawkami i ogórkiem

Truskawki umyć, odszypułkować, pokroić na małe kawałki, wrzucić do szklanek, arbuza oczyścić z pestek, pokroić na małe kawałki, dodać do szklanek. Ogórka obrać, pokroić w plasterki, dodać do szklanek. Zaparzoną melisę rozlać do dwóch szklanek, dodać sok z cytryny, kostki lodu i uzupełnić wodą. Można dodać dodatkowo listki melisy

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ela15 17.08.2015 18:58
ładnie wygląda
MałaMi89 07.06.2015 15:38
Orzeźwienie w sam raz na obecną pogodę :)
Stenka 07.06.2015 13:24
smaczne i ożeźwiające
mikrusiak 07.06.2015 12:19
ciekawy przepis :)
Wafelek2601 07.06.2015 11:26
Fajny pomysł
bertpvd 07.06.2015 09:49
ciekawy przepis :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak