Meksykańskie kurczaczki

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • filety z kurczaka

    4 szt
  • jaja

    3 szt
  • Bułka tarta klasyczna Prymat

    2 szklanki
  • przyprawa meksykańska

  • Czosnek suszony Prymat

  • ser twardy

    10 dag
  • pieprz

  • sól

  • sos meksykański

    2-3 łyżki
  • chipsy

    1 paprykowe
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Filety czyścimy, myjemy, osuszamy i kroimy na kawałki według uznania- wkładamy do miski.
Polewamy je sosem meksykańskim, przyprawiamy obficie, dokładnie mieszamy i odstawiamy w chłodne miejsce na minimum godzinkę.
Chipsy kruszymy bardzo drobno i mieszamy z bułką tartą, startym drobno serem oraz przyprawą meksykańską.
Kawałki kurczaka moczymy w roztrzepanym jajku, panierujemy i układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia.
Pieczemy około 20minut w piekarniku rozgrzanym do 200 stopni.
Podajemy z salsą lub rozmaitymi sosami.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (18)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
jeta72 07.04.2013 23:23
bardzo fajne :-)
Dorota37 09.06.2012 14:41
super przepis
AGNIESZKA144 08.10.2011 12:14
fajne
Iwona45 01.09.2011 23:59
mniam
Rique 11.07.2011 09:48
super
Iwona45 24.06.2011 12:16
super
rzenia15 18.06.2011 10:33
muszą byc pyszne
Grazyna0211 14.06.2011 10:35
fajne
iga2 12.06.2011 00:20
pycha
Izabela/bella81 02.06.2011 09:52
z chipsami? fajne:)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat