Składniki
kg
kostka
g
gramów
gniazd
mała łyż.
duża łyż.
ml
dużej łyż.
łyżeczka
łyżka
szklanka
-
filety z kurczaka
4 szt -
jaja
3 szt -
Bułka tarta klasyczna Prymat
2 szklanki -
przyprawa meksykańska
-
Czosnek suszony Prymat
-
ser twardy
10 dag -
pieprz
-
sól
-
sos meksykański
2-3 łyżki -
chipsy
1 paprykowe
Sposób przygotowania
Polewamy je sosem meksykańskim, przyprawiamy obficie, dokładnie mieszamy i odstawiamy w chłodne miejsce na minimum godzinkę.
Chipsy kruszymy bardzo drobno i mieszamy z bułką tartą, startym drobno serem oraz przyprawą meksykańską.
Kawałki kurczaka moczymy w roztrzepanym jajku, panierujemy i układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia.
Pieczemy około 20minut w piekarniku rozgrzanym do 200 stopni.
Podajemy z salsą lub rozmaitymi sosami.
Komentarze (18)
Nie masz konta? Zarejestruj się
Załaduj więcej komentarzy (8)