Meksykański chłodnik z kolendrą i selerem naciowym Roberta Sowy

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • pomidory bez skóry

    4 szt
  • ogórek

    1 szt
  • Kolendra cała Prymat

    do smaku
  • sok pomidorowy

    200 ml
  • sól

    do smaku
  • sok z limonki

    1 szt
  • oliwa

    1 łyżka
  • seler naciowy

    1 gałązka
  • awokado

    1 szt
  • sok z limonki

    4 łyżki
  • cebula

    1 szt
  • ząbek czosnku

    1 szt
  • papryczki jalapeno

    1 szt
  • pomidory bez skóry

    1 szt
  • oliwa

    1 łyżka
  • sól

    do smaku
  • kolendra

    do smaku
  • Czosnek suszony Prymat

    1 łyżeczka
  • Pieprz czarny Prymat w młynku

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Robert Sowa poleca:
Obrane, dojrzałe awokado rozgnieść widelcem i skropić sokiem z limonki, żeby nie ściemniało. Do awokado dodać drobno pokrojoną cebulę, pomidora, czosnek i papryczkę. Wlać oliwę, doprawić solą i pieprzem. Dodać do awokado natkę i kolendrę.

Wszystkie składniki chłodnika, z wyjątkiem selera naciowego, dokładnie zmiksować, doprawić do smaku przyprawami. Podawać jako chłodnik z dodatkiem guacamole lub jako orzeźwiający napój z selerem naciowym.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
as28 13.02.2014 11:09
mniam mniam
Rycerz 01.01.2014 23:31
Ciekawe połączenie smaków

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat